woensdag 10 maart 2010

Het begin: Hollandse architect

In 2008 hebben we door een architect tekeningen laten maken en hoefden we alleen maar een aannemer te vinden die het volgens de opgestelde specificaties kan bouwen. Ik kan iedereen een architect aanraden omdat je daarmee zelf kunt bepalen wie het gaat bouwen en hoe het gebouwd moet worden. Je houdt de regie in eigen hand. Zorg er wel voor dat de tekeningen jouw eigendom worden; je betaalt er immers voor.

Zoek daarbij een goede architect uit, hij kan je helpen en heeft de ervaring. Waarschijnlijk zal het huis jou overleven en bouw je maar een keer. Alles valt en staat met het ontwerp, de rest kan je tijdens het bouwproces nog wel aanpassen. Wij hebben er bijna een jaar over gedaan om te plannen, overleggen, passen & meten, opnieuw ontwerpen, wijzigen en dan nog vergeet je dingen of had je het achteraf anders willen doen. Daarom is een goede architect zo belangrijk. Neem er een die je goed aanvoelt, ervaring heeft en weet wat er in de omgeving speelt en vooral, neem er de tijd voor.

Oh ja, neem bij voorkeur een Nederlandse architect. Hij is bekend met de Nederlandse stijl en die wijkt wezenlijk af van de Duitse. En als ik eerlijk moet zijn kunnen Duitsers prima bouwen maar is ontwerpen niet hun sterkste kant. Ik ken French, Italian, Danish en zelfs Dutch design maar ik heb nog nooit gehoord van Deutsch design.

Daarnaast kan de architect fungeren als bouwbegeleider, alhoewel het ook wel schijnt voor te komen dat ze liever achter de tekentafel blijven zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten