woensdag 24 maart 2010

Starten met de bouw

Een belangrijke tip als men met de bouw begint: hou een dagboek bij! Schrijf alles op wat er misgaat, wat vertraagd is, indien er door weersomstandigheden niet gebouwd kan worden, maak foto's etc. en geef dit vooral ook door aan de aannemer (per fax/email/brief). Zo heb je altijd iets om op terug te vallen mocht dat nodig zijn.
Als het goed is houdt de aannemer ook een logboek bij. Daar zal hij o.a. noteren als er niet gewerkt kan worden de weersomstandigheden. De vraag is of het ligt aan het weer of aan de (planning van de) aannemer. Soms komt het hem gewoon niet uit maar kan met een (kleine) regenbui natuurlijk wel gewerkt worden.

Mocht het gas/water/licht moeten worden afgesloten of moet er een bouwstroom aansluiting komen, hou er dan rekening mee dat de nutsbedrijven minimaal zo'n 13 weken(!) nodig hebben om alles te verwerken en aan of af te sluiten. Ook nog een leuke trouwens: als de nutsbedrijven een bouwstroom aansluiting aanleggen, moet jij (of de aannemer) zorgen voor de aarding, dat doen ze zelf nl. niet. Ik had het geluk dat de firma De Haan dezelfde dag nog langs kon komen.

Vraag de aannemer om een planning. Zo weet je wat wanneer gaat gebeuren. Tenminste, als het goed gaat. Normaal gesproken kan een huis in ca. 6-8 maanden gebouwd worden, het is niet uitgesloten dat het kan uitlopen naar een jaar of zelfs langer. Daarom is een boetebepaling opnemen wel zo handig, dan zit er in ieder geval wat druk achter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten